Avbytare: Ceder (in 35, ut 62, in 82), Tonny (in 60), Conny (in 70), KP

Hannes de Richelieu
Jonas Nilsson
Dagens bolljury: Daniel, Tonny och Challe

Rapport:
Efter 3 raka segrar styrde vi nu kosan mot Vanstad. Ett erkänt försvarsstarkt lag som vi, mig veterligen, aldrig lyckats slå men alltid haft jämna matcher mot. För fjärde matchen i rad hade vi samma startelva och det måste definitivt vara rekord i modern tid för oss. Glädjande var också att Conny kommit tillbaka i truppen efter sin mopedolycka i juni månad.

Vi startade matchen mycket bra. Första kvarten var Vanstad knappt över mittlinjen och vi tilläts att rulla runt bollen, dock utan att vi kom till några vassa lägen. Vanstad tuggade sig sen mer och mer in i matchen men det var fortsatt vi som förde spelet och vårt försvarsspel var mycket bra vilket gjorde att Vanstad inte hade ett enda avslut på mål i första halvlek. Dessvärre för vår del hade inte vi heller så många avslut på mål trots det stora bollinnehavet och fina spelet. Vi kom till ganska många inläggssituationer som ledde till lite farligheter men tyvärr kom de i regel lite nära mål och Vanstads målvakt kunde ta hand om dem. En chansfattig första halvlek slutade med andra ord 0-0.

Andra halvlek fortsatte som första slutade, 2 bra försvar, ett större bollinnehav för Önneköp, som dock hade det förtvivlat svårt på sista tredjedelen av planen. Vi fortsatte dock att mala på och det kändes som att Vanstad tröttnade alltmer. Men tyvärr så tappade vi tålamodet och därmed också lugnet i passningsspelet sista kvarten när vi verkligen skulle kunna utnyttja deras trötthet. Vi kommer ur rytmen och det blev ingen repris på förra matchen mot Degeberga när vi lyckades få in en segerboll på slutet. Dessvärre får Vanstad som en blixt från klar himmel in en boll efter en feldömd frispark i den 85:e minuten (dock en i övrigt bra domarinsats). Bollen slås in i straffområdet och en Vanstadspelare får den i stolpen och sen studsar den rakt ut till nr 16 Johan Larsson som kan lägga in den i öppet mål. Kalldusch!!!!!! Detta var nämligen deras enda skott på mål under 90 minuter.

Sammanfattningsvis gör vi en spelmässigt bra match och försvarsspelet var väldigt bra men dessvärre var vi väldigt tama på sista tredje delen av plan. Detta berodde säkert på många faktorer, planen var väldigt dålig, Vanstads backlinje väldigt bra och sedan hade inte våra anfallare, som varit kanonbra i höst, någon av sina bättre dagar idag. Individuellt tycker jag att vår högerkant med Jocke och Hannes var väldigt bra med ett extra plus för Jocke. Hela backlinjen ska också ha beröm för sitt rejäla förssvarsspel och innermittfältarna Håkan och Robin var som vanligt bra. Nu tar vi nya tag på lördag och visar att denna förlust var en engångsföreteelse.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 7 sept 2008)